Voor wie?

Ik ben er voor iedereen die pijn- of vermoeidheidsklachten in het lijf heeft tijdens lopen, staan, rennen, springen, fietsen… tijdens alle bewegingen waarbij de voeten belast worden.

Speciale aandachtsgebieden

Rug- en/of bekkenklachten

Specifiek bij lopen, staan of rennen. Omdat ik podotherapeut én manueel therapeut ben, kan ik de behandeling specifieker hierop inzetten.

Reuma

Bij verschillende vormen van reuma en artrose kan bewegen al een uitdaging zijn. Door het bewegen te optimaliseren wordt de mobiliteit verbeterd en zo lang mogelijk behouden. Behandelen van knie artrose (gonartrose) is een specialiteit van PMT Van Hout, dankzij een jarenlange samenwerking met een huisarts en echografist op dit gebied.

Kinderen

Bij pijn, overmatige vermoeidheid en/of struikelen tijdens lopen en rennen. Maar ook als een kind geen zin heeft om te lopen/rennen; het kan dat dat gebeurt omdat het kind klachten wil vermijden.

Wielrenners en mountainbikers

Bijvoorbeeld voorvoet- en knieklachten. Het afstellen van de fiets is zeer belangrijk, maar als de klachten niet wegblijven kan podotherapie een uitkomst bieden. Als het nodig is, kunnen voor deze fietsers 3D-print zolen gemaakt worden. Deze worden ook gedragen door het Nationale Jumbo-team. PMT Van Hout werkt samen met de therapeuten en het bedrijf die de zolen voor het nationale team maken.

Sporters algemeen

Uiteraard bij klachten tijdens sporten. Maar een hoge blessuregevoeligheid kan ook een reden zijn om het bewegen eens na te meten. Het verleggen van de prestatiegrens (bijv. langer lopen, verder fietsen) kan ook een behandeldoel zijn.