Typen behandeling

Als u de eerste keer naar de praktijk komt of u heeft een geheel nieuwe klacht, wordt een onderzoek uitgevoerd. Dat begint met een vraaggesprek. Vervolgens wordt gekeken naar de aard van uw klacht, hoe u gebouwd bent en hoe u beweegt. Als alle metingen gedaan zijn, wordt met u besproken wat voor u de beste behandelmogelijkheden zijn. Dit kan (een combinatie van) één van onderstaande behandelingen zijn.

Behandeltypen

Zooltherapie

Meerdere typen zooltherapie zijn mogelijk.

Tips en adviezen

Ik kan u op meerdere vlakken adviseren, en tips geven voor minder pijn en meer comfort.

Taping

Kinesio taping volgens het Medical Taping Concept (MTC).

Siliconen orthese

Een siliconen orthese kan een teenstand corrigeren of drukplekken bij de tenen verminderen.

Sandalen en slippers

Op maat gemaakte slippers of sandalen waar zooltherapie in verwerkt is.

Manuele therapie

Manuele therapie Utrechtse School (nieuwe versie van methode van der Bijl, “egg shell” techniek). Dit zijn zachte technieken die ook geschikt zijn voor mensen met kwetsbaardere gewrichten, zoals tijdens zwangerschap, of bij lichte osteoporose/artrose/reuma. Vanwege de focus op podo- en manuele therapie kan behandeld worden vanaf de middel naar beneden. Er zijn gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig.

PMT Van Hout werkt nauw samen met verschillende fysio- en manueel therapeuten. Afhankelijk van de klachten die u heeft wordt een inschatting gemaakt van welke vorm van manuele therapie voor u het meest geschikt is.

Elke behandeling wordt gecontroleerd.

Als alles naar wens gaat, kan een (half)jaarlijkse controle geadviseerd worden.